Inauguració

El setembre de 2023, amb motiu del centenari de la visita d'Albert Einstein al Tibidabo (1923), celebrem el Mes de la Física. Aquest, l'inaugurarem el pròxim 16 de setembre. A la inauguració, comptarem amb la presència del mateix Einstein, la Bi i la Pau, una banda de jazz, personatges d'època i estudiants d'enginyeria física. Explicarem el projecte, farem una gran festa i entregarem els passaports científics a les i els més petits.

 

🕖 16 de setembre a les 17 h

📍 Àrea Panoràmica del Tibidabo

 

Tibidabo Einstein

 

 

 

 

 

 

 

 

Coneix tots els experiments i activitats del Mes de la Física en aquesta pàgina.

Experiments

A continuació, podreu trobar tres experiments a realitzar amb la Bi i algunes de les nostres atraccions. Selecciona la teva atracció (Avió, Piratta o Tibidabo Express) i aprèn amb les tres proves!

 

Experiment amb l'Avió

 

L'enginyera Bi ens proposa fer un experiment científic a l'Avió. Cliqueu al vídeo i descobriu-lo!

 

Tens el resultat? Pugueu aquí les vostres dades!

 

Saber més

 

I si voleu saber més, feu clic aquí per fer una ullada a les dades que han obtingut els visitants fins al moment o aprendre una mica més sobre l'Avió i les hèlices.

 

Experiment amb el Piratta

 

L'enginyera Bi ens proposa fer un experiment científic al vaixell Piratta. Cliqueu al vídeo i descobriu-lo!

 

Tens el resultat? Pugueu aquí les vostres dades!

 

Saber més

 

I si voleu saber més, feu clic aquí per fer una ullada a les dades que han obtingut els visitants fins al moment o aprendre una mica més sobre el Piratta i els rellotges de pèndol.

 

 

 

Experiment amb el Tibidabo Express

 

L'enginyera Bi ens proposa fer un experiment científic al Tibidabo Express. Cliqueu al vídeo i descobriu-lo!

 

Tens el resultat? Pugueu aquí les vostres dades!

 

 

Saber més

 

I si voleu saber més, feu clic aquí per fer una ullada a les dades que han obtingut els visitants fins al moment o aprendre una mica més sobre el Tibidabo Express i els motors elèctrics.

Activitats

Durant els dies 23, 24 i 25 de setembre, podreu participar en noves activitats relacionades amb el Mes de la Física:

 

  • Escape Rooms: a la Sala CreaTibi Robotics, tindrem Escape Rooms relacionats amb el paper de les dones en la Teoria de la Relativitat. Membres del TibiClub que hagin estat seleccionats mitjançant la inscripció que rebran per newsletter, podran gaudir d'aquestes proves durant els tres dies.
     
  • Actuacions: El 24 de setembre gaudirem de l'espectacle Les Tres Neurones i el 25 de setembre de l'espectacle MateMusiC: els secrets de la corda. L'accés a aquests espectacles és lliure i se celebren a la Plaça del Jardí (Àrea Panoràmica) a les 13 h, 15 h i 17 h.