Breu història del Parc

El Tibidabo és un espai emblemàtic de la ciutat de Barcelona per la seva condició de punt més alt de la ciutat, ubicat a 500 m sobre el nivell del mar i al cor del Parc Natural de Collserola, i perquè en la memòria de tots els ciutadans és un referent del lleure.

Va ser construït per Salvador Andreu i inaugurat l’any 1899. Dos anys més tard, al 1901, va entrar en funcionament el Funicular del Tibidabo. El parc d’atraccions és familiar, no únicament perquè la seva visita en família ha estat i és tradicional, sinó perquè totes les persones, de qualsevol edat i condició, troben activitats adequades a les seves circumstàncies socials i culturals.

L’any 2002 el Parc va passar a ser propietat de l’Ajuntament de Barcelona, que va atorgar la gestió a l’empresa municipal B:SM i va mantenir la seva característica de Societat Anònima (PATSA).

Evolució

A partir de 2003, el Parc ha estat en una constant evolució aconseguint importants fites com la consecució de la certificació de qualitat ISO 9001 i el segell EFQM a l'excel·lència empresarial, la posada en marxa d’un sistema d’escolta activa per incorporar el client a la gestió, la creació d’un abonament familiar i econòmic (el Tibiclub), així com la instal·lació de noves atraccions úniques com la Muntanya Russa i la remodelació d’altres d’emblemàtiques com els Miralls Màgics.

 

Així mateix, s’han impulsat polítiques de respecte cap al medi ambient i l’entorn, fent importants actuacions com la recuperació i obertura de la part superior del Parc, el Camí del Cel (actualment coneguda com Àrea panoràmica). La pacificació del cim alhora que importants esforços per potenciar l’accés al Parc amb transport col·lectiu han format part també dels gran reptes dels darrers anys.

 

El Parc ha consolidat la seva col·laboració solidaria amb ONGs i diferents entitats amb la celebració de nombrosos esdeveniments culturals. També el suport a la cultura catalana ha tingut un paper important.

 

El programes educatius amb activitats didàctiques on desenvolupar i ampliar coneixements han estat impulsats també per la gestió del Parc.


Consulta el Pla Estratègic de PATSA 2015-2020 aquí