Des del Parc d'Atraccions Tibidabo treballem per adaptar les nostres instal·lacions, atraccions i serveis per a persones amb mobilitat reduïda, així com a persones amb diversitat funcional perquè tothom pugui gaudir del Parc amb les mateixes oportunitats.

 

Les accions d'accessibilitat que s'han fet fins ara són:

Dossier d'anticipació per a persones amb diversitat funcional
 

En aquest espai pots consultar la guia per a conèixer el Parc del Tibidabo amb pictogrames descriptius de les diferents característiques de les atraccions. Adreçat a oferir un suport d'anticipació de la visita per a famílies o educadores i educadors de persones amb dificultats de comprensió o usuàries de sistemes alternatius de comunicació.
 

DESCARREGA LA GUIA

Plànol del Parc amb informació sobre accessibilitat

 

L'any 2018 es va crear un nou plànol d'accessibilitat, on hi apareix un mapa del Parc amb els serveis, restaurants i totes les atraccions i les seves característiques, com: la durada, si provoca vertigen, si hi ha foscor, si té molta velocitat, si està adaptada per a cadira de rodes, si fa por, etc.

 

DESCARREGA EL PLÀNOL

Embruixabruixes

 

Aquesta atracció (nivell 5) és una de les més emblemàtiques del Tibidabo i des de ja fa uns anys un dels seus vuit carruatges es va adaptar per a cadira de rodes, de forma que persones amb mobilitat reduïda poden gaudir d'aquesta atracció amb les mateixes oportunitats.

Giradabo

 

La gran roda panoràmica del Tibidabo (nivell 6) disposa d'una cistella adaptada per a cadira de rodes i una rampa que hi facilita l'accés. D'aquesta manera, tothom pot gaudir de les millors vistes de Barcelona en igualtat de condicions.

Castell dels Contes

 

Amb la gran remodelació del Castell dels Contes (nivell 1), atracció que vam inaugurar a finals del 2018, s'ha adaptat també l'accés per a persones amb cadira de rodes i persones amb mobilitat reduïda a través d'una plataforma elevadora i un ascensor que recorre totes les plantes del Castell.

Dididado

 

Al nostre cinema en quatre dimensions (nivell 4) hi ha un espai, davant dels seients de la primera fila, destinat als cotxets i les cadires de rodes, de forma que les persones que es posin en aquest espai, podran gaudir de les pel·lícules amb ulleres 3D. Així mateix, els seients de la primera fila tenen els efectes de moviment desactivats perquè dones embarassades, persones que portin nadons als braços, persones grans i persones amb mobilitat reduïda, també puguin gaudir de la pel·lícula.

Museu d'Autòmats

 

El Museu d'Autòmats (nivell 5) disposa d'una plataforma elevadora que permet baixar a la zona dels autòmats i maquetes a les persones que van amb cadira de rodes.

Hotel Krüeger

 

Aquest passatge del terror (nivell 4) està adaptat, en un 80% per a persones amb mobilitat reduïda. 

Fonts Interactives

 

Aquest espai de lliure accés (nivell 6) consta d'unes rampes que permeten l'accés de persones amb cadira de rodes i a més poden participar-hi al joc, ja que és una zona anivellada i hi ha espai suficient per poder posar-se davant del bolet que controla els moviments de l'aigua.

Tibicity

 

Aquesta atracció educativa (nivell 1), on els infants poden aprendre sobre seguretat viària mentre condueixen vehicles per una petita ciutat intel·ligent, consta d'un cotxe adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. 

Atraccions interiors

 

Hi ha algunes atraccions interiors que, per la naturalesa de la seva activitat, l'accés per a cotxets i cadires de rodes està garantit. Aquestes atraccions són:
 

 • Miramiralls (nivell 5)
   
 • Edifici Cel (nivell 6)
   
 • Marionetarium (nivell 5)
   
 • Creatibi (nivell 5)
   
 • Creatibi Robotics (nivell 5)

A més de les atraccions adaptades per a cadira de rodes, hi ha d'altres que tenen adaptada l'entrada i la sortida (però els carruatges, vagons o seients no). Aquestes atraccions són:

 

 • Tibidabo Express (nivell 1)
   
 • Piratta (nivell 1)
   
 • Viking (nivell 1)
   
 • Muntanya Russa (nivell 1)
   
 • Mina d'Or (nivell 1)
   
 • Interactibi (nivell 5)

Plaça del Jardí

 

Amb la recent remodelació d'aquesta plaça (nivell 6) s'ha anivellat tot l'espai de l'Àrea Panoràmica per garantir l'accés a tothom. S'ha instal·lat una gran rampa darrera de les taquilles de l'entrada principal per facilitar l'accés de persones amb mobilitat reduïda als serveis higiènics del costat de l'Avió i al servei mèdic, en cas necessari. Així mateix, s'ha instal·lat una gran graderia que dona més espai a la gent per a poder seure.

Ascensors

 

El Tibidabo disposa de dos ascensors que recorren tots els nivells del Parc.

 

Tothom amb entrada al Parc pot fer ús d'aquest servei, però tenen preferència:

 • Cotxets i cadires de rodes
 • Persones amb diversitat funcional
 • Persones de la tercera edat
 • Embarassades

Lavabos adaptats per a cadira de rodes

 

Al Parc Tibidabo hi ha lavabos adaptats per a persones amb cadira de rodes, situats a diferents espais del recinte:

 

 • Al costat de l'Avió (nivell 6)
 • Al costat del Creatibi by Lego ® Education (nivell 5)
 • A l'entrada/sortida dels ascensors del nivell 1
 • Al costat de la Mina d'Or, sota el Tibicity (nivell 1)

Panell de Barcelona en Braille

 

Al Mirador de l'Àrea Panoràmica del Tibidabo (nivell 6) hi ha un panell de Barcelona on hi ha indicats, en Braille, els elements arquitectònics o els espais de la ciutat més emblemàtics.

Autòmat adaptat per a persones amb diversitat funcional

 

Al Museu d'Autòmats del Tibidabo (nivell 5) es va crear, l'any 2017, un nou autòmat, anomenat Tretze-Dotze, que està adaptat per a persones amb diversitat funcional i, en especial, per a persones cegues. És un autòmat interactiu fet de fusta, que a través d'una manovella que tothom pot girar, movem els braços i les cames del ninot.