Atracció emblemàtica

Des de l'obertura del Parc d'Atraccions el 1901, aquest va anar important de diversos països europeus autòmats i màquines automàtiques, però a partir de 1925 varen ser els propis treballadors els qui els varen anar fabricant fins el 1954.

 

Actualment la peça més antiga és el "Pallasso Mandolinista" de l'any 1880, però hi destaquen d'altres molt populars com "Els Equilibristes, "L'Orquestra Prodigiosa", "El Poeta s'adorm" o "La Monyos", personatge cèlebre de les rambles els anys trenta. La fama de la col·lecció va fer que fins i tot Walt Disney volgués comprar-los el 1957 durant una visita al Parc d'Atraccions. Sortosament va marxar amb les maletes buides per la negativa de l'empresa a vendre'ls.

 

A finals dels anys setanta van ser retirats de la intempèrie del Parc per ser restaurats en profunditat i des del 1982 formen part del museu d'autòmats. El museu es troba dins d'un edifici modernista del 1909 i constitueix una de les millors col·leccions del món.

 

La darrera incorporació ha estat "Els germans Gaüs o l'equilibri del Món", autòmat d'última generació creat per Lluís Ribas, restaurador i conservador actual del Museu. Aquesta peça va ser finalista a l'exposició universal d'Aichi al Japó l'any 2005.

Fotografies