Jornada de física fora de l'aula

El Parc d'atraccions Tibidabo es converteix, durant un dia, en el laboratori de física més divertit del món!

El Fisidabo és un projecte educatiu creat juntament amb l'Universitat Politècnica de Catalunya, on convertim el Parc d'atraccions Tibidabo en el laboratori de física més divertit del món.

Aquesta activitat va dirigida a alumnat de 4rt d'ESO i Batxillerat.

19 de maig de 2023.

L'horari de l'activitat és de 9 h a 15 h:

  • De 9 h a 12 h: Realitzar els experiments que us heu preparat prèviament a l’aula amb el grup de classe. Cada centre marca el seu itinerari.
  • De 12 a 15 h: Gaudir de les atraccions de manera lliure.

La Muntanya Russa estarà oberta a partir de les 10 h.

 

Altres horaris:

  • De 9 h a 12:30 h: Estudiants d'Enginyeria Física de la UPC estaran a les atraccions per donar-vos suport amb els experiments i resoldre dubtes de física i matemàtiques.
  • D’11 h a 13 h: Estarà disponible “l’aula oberta” per resoldre tota mena de dubtes, situada a la zona del Pirata.

 

La Cuca de Llum farà el primer viatge a les 8:30 h i estarà operativa fins a les 18 h.

Podeu arribar i marxar alhora que ho considereu. Podeu esmorzar o dinar quan vulgueu en els llocs habilitats. El Tibidabo posa a la vostra disposició alguns punts de restauració. 

L'objectiu principal d'aquest projecte educatiu és descobrir la física que hi ha amagada darrera de diverses atraccions del Tibidabo. 

L'alumnat, en grups de 3, aniran per les diverses atraccions del Parc completant el dossier on hi ha una sèrie d'experiments adaptats al curs i dissenyats per fer experiències de física utilitzant les atraccions del Tibidabo. Així es poden veure en acció els conceptes que s'han aprés a classe. També podran pujar a les atraccions.

Els estudiants, però, no estaran sols perquè comptaran amb l'ajuda de voluntàries i voluntaris del Grau en Enginyeria Física de la UPC, que els ajudaran a fer els experiments i a resoldre dubtes de física i matemàtiques. També els ajudaran conèixer nous conceptes com la biofísica, la fotònica, les comunicacions, la nanotecnologia o els materials avançats. Els poden parar i preguntar, o bé anar al punt de trobada EF amb pissarra i retoladors a la zona del vaixell Piratta.

Les atraccions que formen part d'aquesta activitat educativa i que són objecte d'estudi al Fisidabo són:

 

 

Pots descarregar el mapa organitzat per zones segons l'estructura del Fisidabo aquí.

Abans de venir, des de l'organització del Fisidabo, es recomana:

  • Descarregar les APPS
  • Fer els experiments previs a classe
  • Imprimir els dossiers
  • Fer grups de 3 estudiants

 

Trobaràs tots els detalls a la web del Fisidabo.

Aquest és un projecte on s'anima a alumnat de física a realitzar els seus propis experiments. Durant el dia del Fisidabo també trobareu aquests estudiants becats pel programa CiMs+CELLEX, fent experiments en algunes atraccions.

Per aquest motiu no es podrà accedir a cinc atraccions durant aproximadament una hora. Durant aquest temps estaran fent l’experiment que elles i ells mateixos han proposat i dissenyat. Trobaràs un cartell a les atraccions informant de l'hora en què l'atracció estarà tancada: ves i pregunta què fan!