L’educació, eix estratègic del Parc

El Parc d’atraccions centenari de Barcelona, des dels seus inicis, ha estat innovador i educador en els seus espais. Ja les primeres atraccions del Parc com l’Avió o el Ferrocarril Aeri van ser dissenyades amb l’objectiu de donar a conèixer a la ciutadania les revolucions tecnològiques de l’època.

Respectant aquest passat, valorant el present i avançant cap al futur l’educació es consolida com un dels quatre eixos estratègics del Parc, juntament amb la solidaritat, la sostenibilitat i les experiències.

Amb l’objectiu de revertir sobre les seves usuàries i usuaris un valor afegit, la intenció és que el Parc es recordi, generació rere generació, no només com un lloc on hi ha atraccions i entreteniment sinó com un espai on es poden adquirir coneixements. És per això que el Parc incorpora en el disseny de les noves atraccions l’esperit educatiu així com desenvolupa programes educatius específics.

L’any 2008 es dóna un nou impuls al Parc com a eina educativa, un indret que, a més del seu simbolisme per la ciutat de Barcelona i de ser un espai lúdic, també és una font de coneixement i una oportunitat per l'alumnat de veure, aprendre i reforçar els coneixements apresos a l’aula. Així doncs, el curs escolar 2008-2009 i de la mà del professor i responsable de la conservació dels autòmats, en Lluís Ribas, neixen les primeres activitats didàctiques del Parc.

L'any 2018, coincidint amb el 10è aniversari d'aquestes activitats didàctiques, s'amplia l'oferta i s'adapten els exercicis a tots els cursos escolars, des de P5 fins a Batxillerat, tenint en compte el nivell de cada curs.

L’any 2020, degut a la situació derivada de la Covid-19 i la dificultat d’alguns centres educatius a dur a terme una activitat com aquesta de manera presencial, el Parc d’atraccions Tibidabo fa un pas més enllà i ofereix en format digital els dossiers de treball que s’utilitzen per les Activitats Didàctiques que es realitzen al Parc. D’aquesta manera, tots els centres que ho vulguin podran treballar a l’aula els conceptes educatius recollits als dossiers.

+ INFO

TAMBÉ ET POT INTERESSAR