Estiu Sense Barreres

Estiu Sense Barreres, 13 de juny

 

El pròxim dijous 13 de juny celebrem la 24ª edició de la jornada solidària més emblemàtica del Parc d’Atraccions Tibidabo, l’Estiu Sense Barreres, on convidem a entitats i associacions de persones amb diversitat funcional a gaudir de les atraccions i els espectacles del Parc, durant aquest dia, de forma gratuïta i on poden conèixer les novetats en accessibilitat, que aquesta temporada 2019 són:

 

 • Nova Plaça del Jardí: Amb la recent remodelació d'aquesta plaça (nivell 6) s'ha anivellat tot l'espai de l'Àrea Panoràmica per garantir l'accés a tothom. S'ha instal·lat una gran rampa darrera de les taquilles de l'entrada principal per facilitar l'accés de persones amb mobilitat reduïda als serveis higiènics del costat de l'Avió i al servei mèdic, en cas necessari. Així mateix, s'ha instal·lat una gran graderia que dona més espai a la gent per a poder seure.
   
 • Castell dels Contes: Amb la gran remodelació del Castell dels Contes (nivell 1), atracció que vam inaugurar a finals del 2018, s'ha adaptat també l'accés per a persones amb cadira de rodes i persones amb mobilitat reduïda a través d'una plataforma elevadora i un ascensor que recorre totes les plantes del Castell.

 

Així mateix, també podran conèixer totes les accions i altres elements del Parc adaptats per a persones amb diversitat funcional i persones amb mobilitat reduïda, com:

 

 • Dossier d'anticipació per a persones amb diversitat funcional descarregable aquí. En aquest espai podeu consultar la guia per a conèixer el Parc del Tibidabo amb pictogrames descriptius de les diferents característiques de les atraccions. Adreçat a oferir un suport d'anticipació de la visita per a famílies o educadores i educadors de persones amb dificultats de comprensió o usuàries de sistemes alternatius de comunicació.

 

 • Plànol del Parc amb informació sobre accessibilitat: L'any 2018 es va crear un nou plànol d'accessibilitat, on hi apareix un mapa del Parc amb els serveis, restaurants i totes les atraccions i les seves característiques, com: la durada, si provoca vertigen, si hi ha foscor, si té molta velocitat, si està adaptada per a cadira de rodes, si fa por, etc. Aquest plànol es pot demanar directament a l'Oficina d'Atenció al Client.

 

 • Panell de Barcelona en Braille: Al Mirador de l'Àrea Panoràmica del Tibidabo (nivell 6) hi ha un panell de Barcelona on hi ha indicats, en Braille, els elements arquitectònics o els espais de la ciutat més emblemàtics.
   
 • Cistella del Giradabo, per a cadires de rodes
   
 • Vagó de l’Embruixabruixes, per a cadira de rodes
   
 • Plataforma elevadora del Museu d’Autòmats que permet baixar a la zona dels autòmats i maquetes a les persones que van amb cadira de rodes.

 

Es poden consultar totes les accions en matèria d’accessibilitat al nou apartat de la web: www.tibidabo.cat/accessibilitat

 

Com ja hem fet en altres edicions d'aquesta jornada solidària, comptarem amb l'ajuda de Voluntaris 2000  i les voluntàries i voluntaris de la Creu Roja, que estarán a les atraccions per facilitar l’accés a les persones que ho necessitin.

 

L'accés fins al Parc es farà de manera gratuïta i personalitzada segons les necessitats de lesassociacions i entitats que ens visitaran, a qui oferirem serveis d'autobús des de Plaça Catalunya, la Vall d'Hebron i el Funicular del Tibidabo.