Actes socials

 

Actes

Els actes són un dels eixos socials més notoris del parc. El parc promou i organitza, sol o de forma conjunta amb una tercera associació, col·lectiu o empresa solidària, actes socials amb la finalitat de donar difusió de l’objecte d’aquestes associacions, com un acte integrador o en favor d’una causa. Els preus del parc són reduïts i en alguns actes també es col·abora facilitant la recollida de fons a les entitats participants.

ELS ACTES SOCIALS QUE CELEBRA EL PARC SÓN:

1. ESB

L’Estiu Sense Barreres consisteix en una jornada en la qual el parc convida a totes les persones, però en especial a aquelles persones que tenen dificultats psíquiques i físiques, a través de totes les escoles d’educació especial de Catalunya per tal que puguin gaudir de les instal·lacions en igualtat d’oportunitats, facilitant-los el seu ús si és necessari.

Aquest dia el parc compta amb la col·laboració de més de 80 voluntaris de diferents associacions, entre les que hi ha la Creu Roja i Voluntaris 2000.

Parc d'Atraccions Tibidabo aprofita la celebració d’Un Estiu sense Barreres per presentar els avenços aconseguits en les instal·lacions del parc en matèria d’accessibilitat i mobilitat. Als darrers anys s’han presentat les següents millores:

Objectius fonamentals:

  • Renovació del web del Parc d'Atraccions Tibidabo amb AA.
  • Ascensors Panoràmics per salvar els desnivells del parc.
  • Cadires mòvils, per adaptar el Museu d’Autòmats i el Funicular del Tibidabo.
  • Renovació accés dels Miradors i del Magatzem de les Bruixes i els Bruixots per fer-los accessible.
  • Contractació d’autobusos adaptats per fer accessible el transport.
  • Les darreres atraccions instal·lades com el Dididado, l’Edfici Cel, El Marionetarium, la sala d’Exposicions i els Miramiralls, són accessibles i la Muntanya Russa és accessible fins els cotxes.


Parc d'Atraccions Tibidabo és membre de la Fundació Design For All (disseny per tothom) i ha estat reconegut en diversos anys per la seva tasca en pro de l’accessibilitat.

2. CANÇÓ DE PAU
Aquesta jornada té com a objectiu potenciar l’educació en valors com la tolerància, la solidaritat i el respecte. Per això el Parc obre les portes als nens i nenes per oferir un espai on expressar el seu desig d’un món en pau. Tota parella formada per un nen i un adult té l’entrada gratuïta.

El Parc d'Atraccions Tibidabo convida com cada any a tots els nens que vinguin acompanyats d’un adult a participar en la Cançó de Pau, un acte entranyable i sensibilitzat amb les problemàtiques socials actuals relacionades amb els conflictes bèl·lics.

Els nens comuniquen el seu desig escrivint missatges en la llibreta gegant de la PAU del Parc d'Atraccions Tibidabo, on s’han anat recollint els missatges dels darrers anys. L’acte està recolzat per la figura dels Ambaixadors de la Pau, persones amb força mediàtica que recullen el testimoni de la pau i es comprometen a fer-ne difusió. Alguns dels ambaixadors de la pau han estat: Xavi Hernández, Toni Elias, Enric Massip, Dani Pedrosa, Vador Lladó, Tomàs Molina, David Barrufet, Àlex Corretja, entre molts d’altres.


3. UN COP DE MÀ
La festa Uncopdemà neix al marc d'acció social que fa el Tibidabo amb l'objectiu de donar a conèixer la tasca que realitzen les entitats de Barcelona, que ajuden a nens amb alguna necessitat, i lluiten amb l'objectiu de que aquests nens tinguin les mateixes oportunitats a la societat.

Uncopdemà vol sensibilitzar als nens de Barcelona sobre la realitat social infantil de forma didàctica i fent que la gent s'ho passi bé.

Parc d'Atraccions Tibidabo organitza aquesta festa de la mà de Fundació Real Dreams. Una fundació que té com principal objectiu ajudar i col·laborar amb accions socials a les organitzacions i entitats no lucratives.

El paper que desenvolupa la Fundació Real Dreams és d'organitzador i coordinador de la Festa de la Solidaritat al capdavant de les entitats no lucratives col·laboradores.

L'objectiu d’Un cop demà és donar suport a les entitats no lucratives de Barcelona que ajuden a nens amb alguna necessitat.

Per mitjà de la compra d'un guant solidari es participa en la recaptació de fons per les organitzacions no lucratives participants. Aquest guant solidari permet als nens de fins a 14 anys gaudir gratuïtament del parc i en el cas dels majors se’ls descompta el valor a les taquilles en comprar l’entrada al parc.

La voluntat és que cada any participin entitats diferents per donar l'oportunitat a totes les organitzacions infantils de donar-se a conèixer amb aquesta festa de la solidaritat. Per aquesta raó existeix una comissió per decidir quines són les entitats que participen cada any, en funció de les seves propostes.

Les entitats només han de complir dos requisits:

  • Han de ser entitats que treballen per oferir les mateixes oportunitats a tots els nens.
  • Han de ser entitats de Catalunya, tot i que el seu àmbit d'actuació pot centrar-se fora de la nostra comunitat.

 

 

4. AACIC
L’ Associació d’Ajuda als Afectats de Cardiopaties Infantils de Catalunya organitza la Gran Festa en suport als nens amb problemes de cor al Parc d'Atraccions Tibidabo de Barcelona. El Parc col·labora en l’organització.

L’objectiu de l’AACIC és d’explicar quina és la situació que pateixen els nens afectats per cardiopaties i les seves famílies quan es decideix intervenir quirúrgicament per reparar la malformació del cor.

El Parc d’Atraccions Tibidabo col·labora en la recollida de fons per part de l’AACIC a través de la venda d’un mocador el valor del qual es descompta a les taquilles.


5. UN DIA DE NASSOS
És un dia solidari, organitzat per Pallapupas amb la col·laboració del Parc d’Atraccions Tibidabo, amb l’objectiu de sensibilitzar i captar fons per tal de poder ampliar la seva activitat als hospitals catalans. "Un dia de nassos" se celebra a diferents espais de Catalunya.

Pallapupas és una empresa solidària, sense ànim de lucre, que treballa als hospitals i centres sòciosanitaris, per millorar la qualitat de vida dels nens, joves i ancians malalts i estar presents en els processos mèdics dolorosos per alleugerir-los.

Durant aquesta jornada es venen uns nassos que, ensenyant-lo a taquilles, permeten l’entrada de forma gratuïta als menors de 12 anys i a la resta, a meitat de preu.

6. FANOC
Festa organitzada per l’Associació Catalana de Famílies Nombroses, amb la col·laboració del Parc d'Atraccions Tibidabo, on totes aquelles persones que acreditin formar part d’una família nombrosa mitjançant el carnet corresponent que expedeix la Generalitat de Catalunya poden adquirir les entrades d’accés al parc a un preu més avantatjós.

El Parc d’Atraccions Tibidabo ha estat distingit amb guardions per aquesta associació en tant que el seu passi familiar no limita el número de fills per passi.


 
 
 
Tibidabo
Tibidabo
Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de
Creative Commons si no s'indica el contrari