Tibidabo amb UNICEF

El mes de setembre de 2012 la Fundació UNICEF i el Parc d'Atraccions Tibidabo van signar un conveni de col·laboració de dos anys, renovable anualment, per treballar conjuntament en favor de la protecció i el desenvolupament de la infància a nivell mundial i els seus drets recollits en la Convenció sobre els Drets de l'Infant.

Aquesta aliança és un pas més en les tasques de sensibilització social que el Parc d'Atraccions Tibidabo realitza al llarg de l'any, especialment en vers aquells nens i nenes que es troben en una situació de risc o perill d'exclusió social i que es tradueixen en actes com Un Estiu sense Barreres, la Cançó de Pau, la festa Uncopdemà i la jornada dedicada a les cardiopaties infantils organitzada conjuntament amb l'AACIC. D'aquesta manera, el Parc d'Atraccions Tibidabo vol difondre missatges de tolerància, solidaritat i respecte entre tots els seus visitants, i especialment, entre els més petits.

Aliança i col·laboració
En motiu de l'aliança, Parc d'Atraccions Tibidabo es compromet a lliurar a UNICEF el 0,4% dels ingressos per entrades i abonaments. Per aquest motiu, Tibidabo ha engegat una campanya de captació de fons entre els seus visitants. A més, Parc d'Atraccions Tibidabo també difondrà a través de la seva base de dades les crides d'emergència i la campanya institucional anual d'UNICEF.

UNICEF destinarà els fons obtinguts per part de Tibidabo en els seus programes de cooperació al desenvolupament de la infància.

Per la seva banda, UNICEF dóna suport a Tibidabo en totes aquelles accions socials adreçades a la sensibilització sobre els Drets de la Infància, la seva promoció i protecció.

Accions i actes
Al llarg de l'any, Tibidabo cedirà diferents espais del recinte a UNICEF perquè comuniqui les accions dutes a terme fruït de l'aliança establerta entre aquestes dues entitats. Una primera mostra d'aquesta cessió d'espai va ser la presència d'UNICEF al Taller de Nadal que va tenir lloc del 6 de desembre al 5 de gener a la Plaça Somnis a través de diferents mostres de postals nadalenques d'UNICEF.

Així mateix, el 8 de setembre, en motiu del Dia Mundial de l'Alfabetització, el Parc va acollir la 1a edició de la Festa UNICEF amb l'objectiu de potenciar els valors socials que ambdues entitats volen transmetre. Aquesta festa, anomenada simbòlicament La Festa de la Dorlys, va contribuir a mostrar la lluita d'una nena de Madagascar que està complint el seu somni d'estudiar.

Amb aquest esdeveniment, UNICEF i Tibidabo van volen aprofitar aquesta data tan especial per a recordar la importància que té l'educació per a trencar el cercle de la pobresa dels infants i les comunitats.

L'escolarització és un dret humà fonamental i una eina decisiva per al desenvolupament de les persones i la societat. Malgrat els avenços de les darreres dècades, encara hi ha al món més de 57 milions de nens i nenes en edat primària que no assisteixen a l'escola, dels quals 30 milions es concentren a l'Àfrica subsahariana.

Sobre UNICEF
UNICEF treballa sobre el terreny en més de 190 països i territoris per tractar de garantir als infants el dret a sobreviure i desenvolupar-se des de la primera infància fins l'adolescència. UNICEF, que és el major proveïdor de vacunes pels països en desenvolupament, treballa per millorar la salut i la nutrició de la infància; l'abastiment d'aigua i sanejament de qualitat; l'educació bàsica de qualitat per a tots els infants i la protecció dels infants contra la violència, l'explotació i el VIH/SIDA. UNICEF està finançat en la seva totalitat per les contribucions voluntàries d'individus, empreses, fundacions i governs.

Per a més informació:
Mark Frantz, Responsable d'Aliances corporatives UNICEF Comitè Catalunya, 93 453 17 82
mfrantz@unicef.es
www.unicef.es/cat

 
 
 
Tibidabo
Tibidabo
Unless stated otherwise, the contents of this website are subject
to a Creative Commons license