Turisme a Barcelona

Veniu de turisme a la ciutat de Barcelona i no teniu clar com arribar, com moure-us per la ciutat, què visitar, on dormir o bé quins plats són típics de la gastronomia catalana?
Benvinguts a Barcelona!

Esperem que gaudiu de la vostra estada a la nostra ciutat!

Us presentem una petita guia amb l'objectiu de proporcionar-vos la informació pràctica i que us pugui ser d'utilitat durant la vostra estada a la ciutat comtal.  

Com arribar a Barcelona

Arribar a la ciutat de Barcelona és molt senzill ja que podeu utilitzar qualsevol mitjà de transport: avió, vaixell, cotxe, tren o autobús.

 • En avió
  L'Aeroport del Prat, ubicat a 16 km de Barcelona, és l'aeroport principal de la ciutat, seu des d'on operen un munt de companyies aèries.
  Així mateix, també disposeu d'aeroports secundaris ubicats a poc més d'una hora com seria l'Aeroport de Girona o l'Aeroport de Reus, i una mica més lluny, a unes dues hores, l'Aeroport de Lleida-Alguaire.
  A través de l'enllaç www.aena.es trobareu la informació corresponent als aeroports del Prat, Girona o Reus i a l'enllaç www.aeroportlleida.cat, la informació corresponent a l'Aeroport de Lleida-Alguaire.

 • En vaixell
  El Port de Barcelona és un port marítim, industrial, comercial i pesquer situat a la falda de la muntanya de Montjuïc. És un dels principals ports industrials i el major port de creuers del Mediterrani, posant a disposició dels seus usuaris nou terminals de passatgers, set per a creuers i quatre per a ferris. El Port de Barcelona té connexions amb les Illes Balears i amb els principals ports de la Mediterrània.
  A través de l'enllaç www.apb.es trobareu la informació corresponent al port de la ciutat de Barcelona.

 • En cotxe
  La ciutat de Barcelona està molt ben comunicada gràcies a la bona xarxa de carreteres i autopistes, fet que facilita l'accés des de qualsevol indret. Podeu accedir a Barcelona per l'AP-7, la N-II i la C-32. Així mateix, també es pot accedir per les Rondes (Ronda de Dalt i Ronda Litoral), per l'Avinguda Meridiana  o l'Avinguda Diagonal, avingudes que us portaran directes al  centre de la ciutat.
  A través de l'enllaç www20.gencat.cat/portal/site/transit podreu consultar la informació viària més actualitzada.

 • En tren
  La ciutat també està molt ben comunicada amb tren ja que disposa d'una xarxa ferroviària de trens de rodalies així com del tren d'alta velocitat a través de la qual podreu arribar a la ciutat des de diferents punts de l'estat espanyol així com de ciutats europees.
  A través de l'enllaç www.renfe.es podreu consultar la informació ferroviària.

 • En autobús
  La ciutat disposa d'una estació d'autobusos principal, L'Estació Barcelona Nord, amb connexions nacionals així com internacions. No obstant això, també disposa d'estacions d'autobusos secundàries com l'Estació de Barcelona Sants i altres localitzacions de la ciutat.
  A través dels enllaços www.barcelonanord.com i www.adif.es podreu consultar la informació relacionada amb l'accés a la ciutat de Barcelona amb autobús.

Moure's per Barcelona

Gràcies a l'àmplia oferta de transport interurbà, moure's per la ciutat de Barcelona és molt senzill. Les opcions que teniu són:

 • Metro i tren
  El metro i el tren són els mitjans de transports més ràpids i còmodes. Barcelona disposa de vuit línies de metro i dues línies de tren (Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya). A través dels següents enllaços podreu consultar tota la informació relacionada amb les línies, les modalitats de títol de transport i els horaris:
  Metro: http://www.tmb.cat/
  Tren - Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya: http://www.fgc.net/
  Tren - Renfe: http://www.renfe.es/

 • Autobús
  L'empresa encarregada de gestionar el servei d'autobús és Transports Metropolitans de Barcelona, que compta amb una flota de més de 1.000 autobusos adaptats per a persones amb discapacitat i que configuren més de 80 línies per poder arribar a qualsevol punt de la ciutat així com de l'àrea metropolitana.
  A través de l'enllaç www.tmb.cat podreu trobar tota la informació relacionada amb les línies, les modalitats de títol de transport i els horaris.
  Així mateix, Barcelona també disposa d'un servei nocturn d'autobusos (NitBus) que arriba a gran part de la ciutat així com de l'àrea metropolitana. L'empresa encarregada de gestionar el servei nocturn d'autobusos és AMB.
  A través de l'enllaç www.emt-amb.com podreu trobar tota la informació relacionada amb les línies, les modalitats de títol de transport i els horaris.

 • Tramvia
  Des de l'any 2004, Barcelona també disposa de dues línies de tramvia, mitjà de transport ràpid, còmode,  ecològic i accessible: Trambaix i Trambesòs.
  A través dels enllaços www.trambcn.com podreu trobar tota la informació de les línies i els horaris.
  Així mateix, si us dirigiu a la Plaça John F. Kennedy també podeu gaudir del Tramvia Blau, un tramvia, amb un recorregut d'una mica més d'1 km i 93 m de desnivell, que us deixarà a la Plaça del Doctor Andreu, on podreu agafar el Funicular del Tibidabo per accedir fins al cim més alt de la ciutat de Barcelona.
  A través de l'enllaç www.tmb.cat trobareu la informació relacionada amb el tramvia, les tarifes i els horaris.

 • Funicular
  L'any 1928, en motiu de l'Exposició Internacional que tindria lloc un any més tard, es va inaugurar el Funicular de Montjuïc, que l'any 1992, en motiu dels Jocs Olímpics, es va patir una total renovació.
  El Funicular s'agafa a l'estació de metro Paral·lel i us deixa directament al castell de Montjuïc. La peculiaritat d'aquest Funicular és que la majoria del seu recorregut és soterrat. El Funicular té una capacitat de 400 persones i circula a una velocitat màxim de 36 km/h.
  A través de l'enllaç www.tmb.cat trobareu la informació relacionada amb la línia, les modalitats de títol de transport i els horaris.
  Així mateix, a la ciutat de Barcelona també podeu gaudir del Funicular del Tibidabo, ubicat a la Plaça Doctor Andreu, a través del qual podreu gaudir de les magnífiques vistes de la ciutat i arribar al cim més alt de la ciutat, el Tibidabo.

 • Bicicleta
  Si us agrada l'esport i la climatologia us acompanya durant la vostra estada a la ciutat, també podeu visitar la ciutat amb bicicleta.
  El Bicing és un transport amb bicicleta que l'Ajuntament de Barcelona posa a disposició de tots els ciutadans i ciutadanes així com de les persones que visiten la ciutat. És un servei un senzill i pràctic i que alhora col·labora amb el desenvolupament sostenible. Aquest servei us permetrà desplaçar-vos per tota la ciutat.
  A través de l'enllaç www.bicing.cat trobareu tota la informació relacionada amb aquest servei.
  D'altra banda, si no us interessa anar per lliure, teniu diferents circuits organitzats o de lloguer de bicicletes que poden ser del vostre interès. Als següents enllaços hi trobareu tota la  informació que necessiteu:

 • Taxi
  Barcelona compta amb una flota de més d'11.000 taxis per portar-vos allà on necessiteu desplaçar-vos.
  A través de l'enllaç www.taxibarcelona.cat trobareu tota la informació relacionada amb aquest servei.

 • Altres (excursions marítimes i autobusos turístics)
  Barcelona té més de 4 km de platges i al llarg d'aquest ampli espai es poden realitzar excursions marítimes:

  • Barcelona Mar: si voleu aprendre les tècniques bàsiques per navegar, aquesta és la vostra opció. Barcelona Mar realitzar rutes en embarcacions de vela i alhora que apreneu podreu gaudir de les magnífiques vistes de Barcelona des del mar.
  • Catamarà Orsom: embarcacions modernes a través de les quals podreu realitzar una ruta des del Moll d'Espanya fins a la zona del Fòrum d'una hora i mitja de durada aproximada. http://www.barcelona-orsom.com/.
  • Les Golondrines: travesseu el Port de Barcelona amb les golondrines, embarcacions tradicionals de transport marítim, des del monument de Colom fins els Clubs Esportius d'una mitja hora de durada aproximada. http://www.lasgolondrinas.com/.
  • Trimar-Omnibus-Antina G: si les golondrines se us queden curtes, podeu escollir aquesta opció a través de la qual durant una hora i mitja aproximadament realitzareu una ruta amb catamarà pel mar des del monument de Colom fins a la platja del Bogatell. http://www.lasgolondrinas.com/


  Si teniu poc temps per visitar la ciutat us recomanem l'ús de serveis de visites guiades amb autobús ja que us portaran ràpidament als punts turístics més interessants:


  Així mateix, a través de l'enllaç www.barcelonaturisme.com també trobareu informació sobre altres visites guiades com:

  • Matí a Barcelona
  • Tarda a Barcelona
  • Barcelona Daily Sightseeing Tours
  • Tours amb guia privat

Què visitar a Barcelona?

Us presentem un llistat dels punts amb més interès turístic de Barcelona i que creiem que no podeu deixar de visitar!

 • Ajuntament o Casa de la Ciutat
  És un dels principals òrgans polítics de la ciutat, juntament amb el Palau de la Generalitat. Durant la visita podreu gaudir d'una galeria d'art ja que podreu admirar de les escultures de la façana principal així com del Saló de Cent, saló amb elements gòtics que servia de sala de reunió del primer govern de la ciutat, del Saló de Cròniques, de l'entrada principal i l'escala també d'estil gòtic.
  http://www.bcn.cat/

 • Anella Olímpica de Montjuïc
  L'Anella Olímpica de Barcelona és un conjunt monumental format per espais de referència a la ciutat com: l'Estadi Olímpic de Montjuïc Lluís Companys, el Palau Sant Jordi, el Sant Jordi Club i l'Esplanada de l'Anella, llocs "ON TOT ÉS POSSIBLE". Aquests espais situats a l'entorn natural del Parc de Montjuïc, són l'escenari incomparable d'actes esportius de primer nivell, de les gires pop-rock d'artistes i grups nacionals i internacionals, d'esdeveniments culturals, espectacles familiars, congressos, convencions, sopars de gala i tot allò que puguis imaginar...
  Destacar en especial el Palau Sant Jordi, dissenyat per l'arquitecte japonès Arata Isozaki, aquest recinte cobert i multi funcional, va ser construït amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Es considera una obra mestra de l'arquitectura i l'enginyeria moderna. La seva estructura permet adaptar el recinte per acollir tot tipus d'esdeveniments.
  http://www.bsmsa.es/

 • Arc de Triomf
  Va ser la portada d'entrada a l'Exposició Universal que es va celebrar l'any 1888. Aquest monument té les característiques clàssiques dels arcs de triomf però destaca pels seus elements escultòrics i decoratius. A una banda de l'arc es representa a Barcelona rebent les nacions i a l'altra, com Barcelona fa entrega dels guardons a tots aquells que van participar a l'Exposició Universal. Als laterals de l'arc també es poden observar elements escultòrics: a una banda, tenim símbols de l'agricultura i la indústria i, a l'altra, símbols del comerç i l'art. Damunt de l'arc, trobem els escuts de les 49 províncies que configuren Espanya i es troben presidits per l'escut d'armes de la ciutat de Barcelona.

 • Basílica de la Sagrada Família
  És l'obra més coneguda d'Antoni Gaudí i consisteix en un modern temple, únic a tot el món, que es troba en procés de construcció des de 1882 (es preveu que el procés de construcció finalitzarà aproximadament l'any 2030). Un cop s'entra a l'interior de la Basílica es pot accedir a les torres, a peu o amb ascensor, i des de la part més alta de les torres gaudir de les magnífiques vistes de la ciutat de Barcelona.
  http://www.sagradafamilia.org/

 • Casa Amatller
  Edifici rehabilitat i reformat per Puig i Cadafalch l'any 1898 que combina l'estil neogòtic amb les cases dels Països Baixos. En aquest edifici es pot visitar la porteria i a la planta baixa hi ha un espai dedicat a diferents exposicions.
  http://www.amatller.org/

 • Casa Batlló
  Edifici ubicat al Passeig de Gràcia, al cor de la ciutat, que va dissenyar Antoni Gaudí l'any 1875. Es diu que és una de les seves obres més agosarades. Durant la seva visita es pot conèixer la planta noble, el celobert, les golfes i el terrat, on hi trobem xemeneies de molts colors.
  http://www.casabatllo.cat/

 • Casa Milà o La Pedrera
  Com la Casa Batlló, el seu dissenyador també va ser Antoni Gaudí. Amb aquest edifici on es considera que l'arquitecte va culminar la seva carrera. L'edifici presenta un estil modernista i que oferia les necessitats socials de l'època. El disseny de l'edifici s'inspira en la natura i les formes orgàniques. La UNESCO va declarar Patrimoni de la Humanitat La Pedrera l'any 1984. Actualment el propietari de l'edifici és l'entitat bancària Catalunya Caixa. Durant la visita es pot gaudir de les golfes, el terrat i un dels pisos que configuren l'edifici i que ens traslladen a l'època de la seva construcció (1906-1912).
  http://www.fundaciocaixacatalunya.org/

 • Casa Terrades - "Casa de les Punxes"
  Edifici d'estil gòtic que s'ubica a l'Avinguda Diagonal i dissenyat per Puig i Cadafalch. Aquest edifici pretén imitar la forma que tenien els castells medievals i és un dels edificis per excel·lència que mostren l'art modernista barceloní. No és possible visitar l'interior de l'edifici perquè es tracta d'una propietat privada.

 • Castell de Montjuïc
  Fortalesa ubicada al cim de la muntanya de Montjuïc, una de les dues muntanyes de la ciutat de Barcelona. Aquesta ubicació és excel·lent per gaudir d'una panoràmica de la ciutat de 360º. És un símbol de l'època de repressió i de lluitat de la ciutat. Des de l'any 2007, el castell és propietat de l'Ajuntament de Barcelona.
  www.bcn.cat/castelldemontjuic

 • Catedral
  La Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia, amb predomini d'estil gòtic, presenta diferents estils arquitectònics i es va iniciar la seva construcció l'any 1298. Els visitants queden meravellats amb el seu interior: 25 capelles laterals, el claustre del segle XIV, el cadiram el cor, el púlpit, la cripta, etc.
  http://www.catedralbcn.org/

 • Centre d'Art Santa Mònica
  Convent d'agustins descalços totalment rehabilitat per convertir-se en el centre de cultura i art contemporani.
  http://www.artssantamonica.cat/

 • CosmoCaixa - Museu de la Ciència
  Museu que pertany a l'Obra Social de l'entitat bancària La Caixa. L'objectiu d'aquest museu és difondre coneixement i aprenentatge i donar a conèixer la opinió dels científics en determinats conceptes i qüestions a través de les diferents exposicions, permanents o temporals, que organitza. A més, també preparen moltes activitats tant per a petits com per a grans.
  www.lacaixa.es/obrasocial

 • Dona i Ocell
  Escultura del barceloní Joan Miró construïda l'any 1983. Aquesta escultura es troba a la plaça que porta el seu nom (Plaça de Joan Miró) i pretén mostrar la figura d'una dona amb un ocell a la seva part més elevada (21 m d'alçada).

 • El Paral·lel
  Zona on es concentren les sales i espectacles de teatre i music-hall. Aquesta zona també es coneix amb el nom de "Broadway barceloní" i hi destaca, entre d'altres, El Molino, teatre que es inaugurar l'any 1910 i imitava el Moulin Rouge, amb espectacles picants i atrevits protagonitzats per les vedettes més famoses de l'època. L'any 1997 El Molino va tancar les seves portes però un moviment ciutadà per recuperar el teatre, amb l'ajuda d'empresaris artístics, va aconseguir tornar-ne a obrir les portes l'any 2010. La zona del Paral·lel també es coneix com el "Broadway barceloní".

 • El Poble Espanyol
  Museu a l'aire lliure construït en motiu de la celebració de l'Exposició Internacional que va tenir lloc l'any 1929. El museu està compost per més d'un centenar d'edificis a escala real que imiten l'arquitectura de diferents punts de l'estat espanyol (places, carrers, cases, etc.).
  http://www.poble-espanyol.com/

 • Església de Santa Maria del Pi
  Església d'estil gòtic que es caracteritza per tenir un campanar octogonal format per sis campanes, presidides per l'Antònia, la campana més gran de les sis que té. Es van necessitar més de 70 anys per construir l'església.
  http://www.parroquiadelpi.com/

 • Estadi Camp Nou
  Des de 1957 és l'estadi del FC Barcelona. En el seu origen, el seu nom real era Estadi del FC Barcelona però a nivell ciutadà es va batejar com "Camp Nou" ja que substituïa el que hi havia anteriorment a Les Corts. L'estadi té una alçada màxima de 48 m i una capacitat de més de 99.000 espectadors.  La UEFA va atorgar a aquest estadi la categoria de cinc estrelles pels serveis que oferia i la seva funcionalitat.
  http://www.fcbarcelona.cat/

 • Estadi Olímpic Lluís Companys
  L'estadi va ser construït en motiu de la celebració de l'Exposició Internacional que va tenir lloc l'any 1929 i es va inaugurar amb un partit de futbol en què una selecció catalana va guanyar per 4 gols a 0 a un equip anglès. Més de 60 anys després, l'any 1992, es va remodelar en motiu de la celebració dels Jocs Olímpics. La UEFA va atorgar a aquest estadi la categoria de 5 estrelles, fet que el porta a poder acollir competicions de màxim nivell. El nom de l'estadi fa referència a Lluís Companys, president de la Generalitat de Catalunya durant la Guerra Civil.
  http://www.agendabcn.com/

 • Font de Canaletes
  Punt de trobada. Així mateix, aquesta localització és molt coneguda com a punt de celebració de les victòries esportives dels equips catalans i més concretament del FCBarcelona.

 • Gran Teatre del Liceu
  Teatre que data de l'any 1847. No obstant això, el 1994 es va incendiar i es va reinaugurar l'any 1999. En aquest teatre es representen òperes, ballets i concerts de música simfònica.
  http://www.liceubarcelona.com/

 • La Dama del Paraigua
  Escultura d'una dona misteriosa i enigmàtica però d'una gran bellesa ubicada al Parc de la Ciutadella on també hi trobem el Zoo de Barcelona que s'ha convertit en un dels símbols de la ciutat. L'escultura va ser dissenyada per Josep Fontseré i realitzada per Joan Roig Solé en motiu de l'Exposició Universal que va tenir lloc l'any 1888.

 • MACBA - Museu d'Art Contemporani de Barcelona
  Museu que s'ubica dins d'un edifici inaugurat l'any 1995 i dissenyat per Richard Meier, arquitecte nord-americà. El museu acull peces d'art dels últims 50 anys i, a més, realitza exposicions amb la seva pròpia col·lecció així com exposicions temporals d'art i cultura contemporània.
  http://www.macba.es/

 • Mercat de la Boqueria
  Primer mercat municipal de la ciutat de Barcelona, emplaçat en l'antic convent de Sant Josep.
  http://www.boqueria.info/

 • Mirador de Colom
  Mirador inaugurat l'any 1888 en motiu de l'Exposició Universal i dedicat a Cristòfol Colom perquè va escollir el port de Barcelona per desembarcar després del seu viatge a Amèrica. El mirador es troba a 60 m d'alçada i es pot gaudir de les magnífiques vistes panoràmiques de la ciutat.

 • MNAC - Museu Nacional d'Art de Catalunya
  Museu on s'hi engloben totes les representacions de l'art català (escultura, pintura, arts de l'objecte, dibuixos, gravats, cartells, col·lecció de fotografia i col·lecció numismàtica) des del romànic fins a mitjan segle XX.
  http://www.mnac.cat/

 • MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - El Call
  Museu ubicat a l'antiga Casa de l'Alquimista o Casa del Rabí que data del segle XIV on s'hi exposen objectes quotidians dels segles XIII i XIV (khanukiyyes, escudella, Haggadà de Sarajevo, làpides, etc.). El museu també organitza activitats com rutes guiades pel call, conferències, seminaris de cuina catalano-jueva, casals d'estiu, etc.
  http://www.museuhistoria.bcn.cat/

 • MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - Monestir de Pedralbes
  Museu d'estil gòtic català que acull l'art que van deixar les clarisses (religioses) durant segles amb l'objectiu de conèixer com vivien en la seva època. Les col·leccions del museu permeten gaudir de peces de pintura, ceràmica, mobles, orfebreria, ornaments litúrgics, teixits, paper i pergamí.
  http://www.museuhistoria.bcn.cat/

 • MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - Plaça del Rei
  Museu que acull objectes provinents d'excavacions (ceràmica, material lític, inscripcions, vidres, orfebreria, escultures de marbre i pedra, monedes, etc.) que daten des del neolític fins a l'actualitat.
  http://www.museuhistoria.bcn.cat/

 • MUHBA - Museu d'Història de Barcelona - Santa Caterina
  Museu ubicat sota el sòl del mercat de Santa Caterina que acull restes arqueològiques del convent dels Predicadors de Barcelona (o també conegut com el convent de Santa Caterina) amb l'objectiu de mostrar quina ha estat l'evolució de la zona on es troba el museu des de la prehistòria fins a l'actualitat.
  http://www.museuhistoria.bcn.cat/

 • Museu d'Història de Catalunya
  Museu inaugurat l'any 1996 on es pot conèixer la història de Catalunya a través de l'exposició permanent que ofereix sobre la història de la terra des dels seus orígens fins a l'actualitat. A més, el museu també presenta exposicions temporals i activitats diverses.
  http://www.mhcat.cat/

 • Museu de Cera
  Museu que alberga més de 300 personatges de tots els temps.
  http://www.museocerabcn.com/

 • Museu Marítim de Barcelona
  Museu que des de 1929 acull diverses col·leccions que mostren la cultura marítima de Catalunya.
  http://www.mmb.cat/

 • Museu Picasso
  El museu va ser inaugurat l'any 1963 i s'hi exposen obres de diferents períodes en una col·lecció permanent de gairebé 4.000 obres.  L'existència d'aquest museu a la ciutat deixa palesa la relació que Picasso, originari de Màlaga, va establir amb la ciutat.
  http://www.museupicasso.bcn.es/

 • Palau de la Generalitat
  És la seu del govern autonòmic de Catalunya i, per tant, juntament amb l'Ajuntament, un dels principals òrgans polítics de la ciutat. Si ens situem cara al Palau de la Generalitat podrem gaudir de diferents estils (gòtic, renaixement i barroc) i n podem deixar de visitar el Patí dels Tarongers, un patí interior de bellesa incalculable. El palau va néixer en motiu de les Corts Catalanes, considerades el primer parlament d'Europa.

 • Palau de la Música Catalana
  És obra de Lluís Domènech i Montar i és la sala de concerts per excel·lència de la ciutat de Barcelona, coneguda també com l'"edifici més modernista del món". La UNESCO va declarar el Palau de la Música Catalana Patrimoni de la Humanitat per la seva bellesa artística.
  http://www.palaumusica.org/

 • Palau Güell
  Obra de l'arquitecte Antoni Gaudí que combina l'art medieval amb les característiques pròpies de Gaudí. El palau va ser residència del Comte Güell i la UNESCO el va declarar Patrimoni de la Humanitat l'any 1984.
  http://www.palauguell.cat/

 • Parc del Laberint
  Parc dissenyat l'any 1792 per l'enginyer italià Domenico Bagutti. Aquest parc és el jardí més antic de tots els existents a la ciutat de Barcelona. Tal com el seu nom indica, el parc té un laberint vegetal, format per xiprers, que fa les delícies dels jocs de grans i petits.
  www.bcn.cat/parcsijardins

 • Parlament de Catalunya
  L'edifici on es troba ubicat actualment el Parlament de Catalunya va ser construït per fins militars al segle XVIII. No obstant això, l'any 1932 l'Ajuntament de Barcelona va cedir l'edifici perquè s'hi instal·lés el Parlament de Catalunya.
  http://www.parlament-cat.net/

 • Passeig de Gràcia
  Passeig senyorial de la burgesia barcelonina del segle XIX que uneix la Plaça Catalunya amb el barri de Gràcia. Els millors edificis modernistes de la ciutat com La Pedrera, la Casa Batlló o la Casa Amatller es concentren en aquest passeig, fet que fa que sigui un museu obert les 24 h, 365 dies. A la part alta d'aquest passeig també es pot gaudir de la visita a les botigues més exclusives.

 • Plaça de Catalunya
  És el centre de Barcelona i un dels punts de reunió i trobada. Alfons XIII va ser l'encarregat d'inaugurar-la l'any 1927. Visitant la plaça també es pot gaudir d'una gran diversitat d'escultures.

 • Plaça Sant Jaume
  Ubicada al centre de la ciutat; és el centre polític ja que a una banda de la plaça trobem l'Ajuntament o la Casa de la Ciutat i a l'altra banda, el Palau de la Generalitat.

 • Santa Maria del Mar
  La Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona també es coneix amb el nom de Catedral de la Ribera és la única església d'estil gòtic català pur. Tot i que durant l'Edat Mitjana es tardava una mitja de més d'un segle per construir una obra d'aquestes característiques, la basílica va ser una excepció ja que es va construir només amb una mica més de mig segle.

 • Torre Agbar
  Símbol contemporani de la ciutat de Barcelona (2003) fruït de la col·laboració existent entre Atelier Jean Nouvel i Estudi B720. La Torre Agbar és la seu de les oficines del grup que també porta el seu nom: Grup Agbar. La forma de l'edifici és el cilindre i té una alçada de 144 m. De nit, la Torre s'il·lumina de color.
  http://www.torreagbar.com/

 • Zoo de Barcelona
  Zoo centenari per gaudir sol o en família de més de 7.000 animals d'unes aproximades 400 espècies diferents.
  www.zoobarcelona.cat

On dormir a Barcelona?

Barcelona ofereix als seus visitants una àmplia gamma d'allotjaments per a tot tipus de butxaques: hotels, apartaments, hostals, pensions, albergs, càmpings, etc.

A través de l'enllaç www.barcelonaturisme.com (Guia Pràctica > On dormir) trobareu un cercador per buscar el tipus d'allotjament que més s'adequa a les vostres necessitats.

¡Tens centenars d' hotels confortables a prop de Barcelona per triar!

On menjar a Barcelona?

Voleu tastar l'autèntica gastronomia catalana? Pa amb tomàquet, escudella i carn d'olla, botifarra amb mongetes seques, escalivada, crema catalana, etc.

A través de l'enllaç www.barcelonaturisme.com (Guia Pràctica > On menjar) trobareu un cercador per buscar l'àmplia gamma de restaurants que Barcelona posa a la vostra disposició.

 
 
 
Tibidabo
Tibidabo
Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de
Creative Commons si no s'indica el contrari