La companyia de Marionetes Herta Frankel celebra els seus 30 anys!

La "Compañía de Marionetas Herta Frankel" compleix trenta anys d'existència, i ho celebra amb un nou espectacle al Marionetarium del Parc d'Atraccions Tibidabo.

Aquest segueix la llarga tradició de la Companyia, que entre les seves diverses línies de treball està la d'incorporar titelles de la col·lecció a nous espectacles, un cop reconstruïts i restaurats. És el cas d'"Una de Pirates", on els titelles de tija que hi apareixen van ser construïts el 1969 pel mestre txec Zdenek Podhursky a Barcelona, per a la mítica sèrie de TVE El País de la Fantasia. El treball del Marionetarium és un pont entre la tradició i l'evolució.

Pilar Gálvez i Fernando Gómez, promotors i directors de la Companyia, formen equip de treball amb Herta Frankel el 1986. Amb la voluntat de recuperar el seu extraordinari llegat artístic, creen, al 1996, el Marionetarium al Parc d'Atraccions Tibidabo de Barcelona, un teatre-museu-escola-taller-arxiu; una proposta lúdico-didàctica que ha emocionat i segueix emocionant a més de dos milions d'espectadors durant vint anys, i que s'ha consolidat sent punt de referència de nombroses generacions d'adults i joves (alguns d'ells s'han incorporat posteriorment a la Companyia).

Personatges com Karam i Julio Jaleo, marionetes construïdes per Fernando Gómez, o Bròquil Samfaina, construïda al taller del Marionetarium del Tibidabo, ja formen part de l'imaginari del Parc i de diverses generacions de visitants.

Al llarg d'aquests anys la Companyia ha girat per nombrosos festivals nacionals i internacionals com ara Brasil, Rússia, Xina, Corea del Sud, Portugal, Bulgària i Turquia entre d'altres. El seu espectacle més internacional, Pallassos de Fusta, ha guanyat dos premis (Millor Disseny de Titelles i Millor Espectacle Visual) al 3rd Golden Magnolia Shanghai International Puppet Festival and Competition el 2012. Aquest mateix any i per la seva trajectòria, la Companyia també va rebre el Premi Continuarà de TVE2.

 

 

 

 

 

 
 
 
Tibidabo
Tibidabo
Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de
Creative Commons si no s'indica el contrari