1970

Una dècada "sobre rodes"
El 1970 s'amplia el Parc d'Atraccions amb noves terrasses on s'obren el circuit Indianàpolis de Karts i també, anys més tard, el restaurant La Miranda. Van anar apareixent successivament altres atraccions com els Cavallets, la Casa de Vidre, la Tralla, la Mini-Autopista o l'Scalextric. Per tal de pal·liar el problema de l'aparcament, el 1978 es construeix un aparcament amb capacitat per a 500 cotxes. Finalment, el 1979 s'adapta el tramvia Blau nº4 com a botiga de records a l'entrada principal i apareix la primera mascota, una simpàtica bruixa anomenada "Pirula".


1980

Innovació permanent
Aquesta dècada es caracteritza per una modernització de les instal·lacions i canvis constants. S'incorporen moltes atraccions, com ara un Supertobogan i el seu remuntador Trans-Mòbil, Cinema 180, La Sínia (Panoràmic), Súper Barca-Xoc, Tibi-Trens Llits Elàstics, Billagolf, Setidabo, Nau Còsmica, Twister, Moto Schoppers, etc. Aquesta dècada també es realitzen emocionants espectacles acrobàtics, es crea el Museu d'Autòmats i es fa exposició de serps verinoses. D'altra banda, a partir del 1986 al Parc d'Atraccions s'envolta amb una tanca i es passa a cobrar l'entrada, fins aleshores gratuïta, tot esperant una gran reforma que s'esdevindrà a partir del 1988 amb la compra del Parc d'Atraccions per part de l'empresari Javier de la Rosa, qui més endavant crearà el hòlding Grand Tibidabo. L'any següent s'emprèn una reforma integral amb l'eliminació d'atraccions i la incorporació d'altres punts d'oci. Així, obria el 1989 un nou Tibidabo amb el sobrenom de "La Muntanya Màgica" i amb les atraccions Diàbolo, Piratta, Carrousel de dues plantes o Aladino com a diversions estrella del recinte.


1990

100 anys provocant somriures
El Parc d'Atraccions també millora els serveis de restauració i segueix augmentant el nombre d'atraccions: el Tibidabo Express, Alaska, el Castell Misteriós, Aeromàgic, Barkitos, Hurakan, la Mina d'Or, etc.; espectacles com el Marionetarium o el Passatge del Terror (actual Krüeger Hotel), festes anuals com ara "Un Estiu sense Barreres", "La cançó de Pau", etc., així com dues noves mascotes: la Tibi i en Dabo. Malgrat tot, a finals dels noranta l'empresa pateix una llarga crisi, tant de gestió com econòmica, que en fa perillar l'existència i en provoca fins i tot el tancament durant alguns períodes de l'any. La situació es va fent insostenible fins a produir-se la fallida de la societat el 1999, any en què paradoxalment se celebra el centenari de la fundació del Parc d'Atraccions.

 
 
 
Tibidabo
Tibidabo
Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de
Creative Commons si no s'indica el contrari