MIRAMIRALLS
El 1905 s'instal·laven a les estacions del funicular del Tibidabo els primers miralls còncaus-convexos d'Espanya. Les seves imatges grotesques i deformants van atraure milers de visitants i els van fer perdurar en el temps. La seva ubicació ha anat canviant al llarg de la història, passant per diversos espais del Parc d'Atraccions fins a l'actual sala Miramiralls oberta el 2008, on efectes visuals sorprenents i noves tecnologies s'han afegit als miralls de sempre.

EL MAGATZEM DE LES BRUIXES I ELS BRUIXOTS
Inicialment conegut com Ferrocarril Aeri, va ser la primera gran atracció del Parc d'Atraccions. Imitació del ferrocarril de Wuppertal (Alemanya), fou inaugurat el 1915 seguint un projecte de l'enginyer Marià Rubió. El seu traçat intercala grans vistes amb fantàstiques escenografies. El 1980 les gòndoles foren modernitzades i desaparegué el conductor-acompanyant que fins aleshores anava en cadascuna d'elles. El 1991 una nova tematització dins del món de la màgia el rebatejaria com Aeromàgic. Des del 2005 es coneix com Magatzem de les Bruixes i els Bruixots, amb sorprenents efectes de llum, colors, olors, etc.

TALAIA
El 1921 s'obria la Talaia o Gran Palanca, una imponent construcció metàl·lica de 50 m d'alçària que ascendia els visitants fins a situar-los a 551 m sobre el nivell del mar. L'èxit va ser rotund, fins al punt que el públic li va atribuir propietats curatives: es creia que si els nens amb tos ferina s'estaven uns minuts en aquelles altures, els feia bé. Avui és una atracció única al món que no ha perdut la capacitat d'oferir-nos sensacions difícils d'oblidar.

L'AVIÓ
Aquesta va ser l'última gran obra del Dr. Andreu i és potser una de les atraccions més emblemàtiques del Parc d'Atraccions. "Us portella com un gegantí ocell sobre una panoràmica increïble i notareu les sensacions que es donen en els viatges aeris", així s'anunciava la incorporació de l'avió el 1928. Construït als Tallers Estrada de Sarrià i projectat pels enginyers Fath sota la direcció de Marià Rubió, és una rèplica del primer aparell que va fer el trajecte Barcelona-Madrid. Com a principal característica cal esmentar que és impulsat per la seva pròpia hèlix i a l'interior conserva elements originals com ara l'estació radiotelefònica de 1933.

ELS AUTÒMATS
Des de l'obertura del Parc d'Atraccions el 1901, aquest va anar important de diversos països europeus autòmats i màquines automàtiques, però a partir de 1925 varen ser els propis treballadors els qui els varen anar fabricant fins el 1954. Actualment la peça més antiga és el "Pallasso Mandolinista" de l'any 1880, però hi destaquen d'altres molt populars com "Els Equilibristes, "L'Orquestra Prodigiosa", "El Poeta s'adorm" o "La Monyos", personatge cèlebre de les rambles els anys trenta. La fama de la col·lecció va fer que fins i tot Walt Disney volgués comprar-los el 1957 durant una visita al Parc d'Atraccions. Sortosament va marxar amb les maletes buides per la negativa de l'empresa a vendre'ls. A finals dels anys setanta van ser retirats per ser restaurats en profunditat i des del 1982 formen part del museu d'autòmats. El museu es troba dins d'un edifici modernista del 1909 i constitueix una de les millors col·leccions del món. La darrera incorporació ha estat "Els germans Gaüs o l'equilibri del Món", autòmat d'última generació finalista a l'exposició universal d'Aichi al Japó l'any 2005.

 
 
 
Tibidabo
Tibidabo
Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de
Creative Commons si no s'indica el contrari