La solidaritat, eix estratègic del Parc

Cançó de Pau

Des del Parc d’Atraccions Tibidabo ens esforcem en desenvolupar projectes, en tenir en compte iniciatives socials, dur a terme actes, així com donar suport a col·lectius menys afavorits i respectar l’entorn amb el que convivim.

La nostra línia d’acció social s’ha centrat en el compromís amb la infància, però també donem suport a la inclusió de determinats col·lectius vulnerables amb tarifes més avantatjoses.

Fa més de 15 anys que incrementem any rere any la nostra participació i col·laboració amb diferents entitats organitzant festes solidàries que contribueixen a recaptar fons i fer difusió de la seva tasca.

Desenvolupem projectes de caire solidari en tres àmbits:

  • Avantatges per a col·lectius especials o vulnerables
  • Jornades solidàries en col·laboració amb diverses entitats
  • Conveni de col·laboració amb UNICEF

Acció social

• Centres especials o d'acció social:

Oferim tarifes reduïdes en un 80% sobre la tarifa de referència per als alumnes que es trobin en centres d'acolliment, alumnes provinents de conflictes familiars, centres de cohesió social, sense ànim de lucre, així com alumnes de centres d'educació especial. El preu de l'entrada per a aquestes persones és de 5,60 € i els educadors i les educadores acompanyants tenen l'entrada gratuïta.
L'any 2016 un total de 15.152 persones van gaudir d'aquest benefici.

• Persones amb discapacitat:

Les persones que acrediten un grau de disminució superior al 33% gaudeixen d'un 80% de descompte sobre la tarifa general del Parc. El preu de l'entrada per a aquestes persones és de 5,60 € i poden entrar al Parc amb un acompanyant que gaudirà d'una entrada gratuïta.
El benefici de la persona acompanyant és un referent als parcs d'Europa, on la persona discapacitada té un descompte baix i l'acompanyant ha d'abonar la tarifa completa.
L'any 2016 un total de 13.856 persones van gaudir d'aquest benefici.

• Persones majors de 60 anys:

Les persones majors de 60 anys poden accedir al Parc gratuïtament si volen passejar i, en el cas que vulguin accedir a les atraccions i als espectacles, poden comprar la seva entrada al preu especial de 9 €, que suposa un descompte de més del 60% sobre l'entrada general.

L'any 2016 un total de 7.169 persones van gaudir d'aquest benefici. 

Entre les diverses festes solidàries que celebrem, destaquem les següents:

Un Estiu sense barreres

És la més emblemàtica del Parc i es va començar a fer l'any 1995. Un dia a l'any convidem a totes les escoles d'educació especial així com a les entitats i associacions de Catalunya que atenen a persones amb dificultats psíquiques i físiques. L'objectiu és que puguin gaudir de les instal·lacions en igualtat d'oportunitats, facilitant-los l'accés a les atraccions i als espectacles si és necessari. Durant la jornada, s'aprofita per presentar els avanços realitzats en les instal·lacions en matèria d'accessibilitat i mobilitat.

• La Cançó de Pau

Comença l'any 1996 amb l'objectiu de potenciar l'educació en valors com la tolerància, la solidaritat i el respecte. Durant els dies de Nadal, s'obren les portes als infants perquè puguin expressar el seu desig de pau entonant una cançó. A més, durant la jornada, els infants plasmen les seves inquietuds cap a les problemàtiques socials i els conflictes bèl·lics en el llibre gegant de la pau del Parc d'Atraccions Tibidabo.

• Festa Associació d'Afectats de Cardiopaties Congènites (AACIC)

Des de l'any 2007, el Parc recolza als afectats per les cardiopaties congènites i als seus familiars. Aquesta festa s'organitza juntament amb CorAvant, una entitat que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta cardiopatia.

Festa de les Famílies Nombroses de Catalunya

El col·lectiu de les famílies nombroses té el seu dia al Tibidabo a través de la celebració d'aquesta festa, en la qual poden gaudir de tarifes especials presentant el títol de família nombrosa o el carnet de la FANOC en els punts de venda d'entrades del Parc.

• Uncopdemà

Festa solidària organitzada per la Fundació real dreams des de l'any 2010, que pretén recolzar a les entitats que treballen a Barcelona a favor dels nens i les nenes del món que es troben en situació de risc social. És un esdeveniment que ha fet possible recaptar fons per a entitats com el Casal dels Infants, Fundació Èxit, Fundació Secretariat Gitano o Save the Children.

• Un dia de Nassos

Festa solidària organitzada per recollir fons a favor de Pallapupas, associació de caràcter assistencial i sense ànim de lucre formada per actors i actrius professionals. El seu objectiu és millorar l'estat físic i emocional dels infants i la gent gran ingressats als hospitals, i també el de les persones amb malalties mentals, a través del teatre i l'humor. 

• Festa de l'Avi

Jornada molt especial pensada perquè tots els visitants que s'identifiquin en els punts de venda d'entrades del Parc com a avi / àvia - nét / néta puguin gaudir de l'accés gratuït per passar un dia en família i divertir-se junts amb totes les atraccions i els espectacles.

• Festa Soñar Despierto

Festa solidària impulsada la'ny 2015 juntament amb la Fundació Soñar Despierto destinada al fet que els infants que viuen en centres d'acolliment i residencials puguin gaudir de les atraccions i els espectacles del Parc en igualtat d'oportunitats. L'esdeveniment pretén promoure la convivència entre persones voluntàries i infants, i sensibilitzar i incentivar a la joventut sobre les potencialitats del voluntariat.

• Festa Tibidabo pel Nepal

L'any 2015, arran del terratrèmol que va sacsejar el Nepal, deixant 10.000 morts i milers de damnificats, el Consolat General de Nepal a Barcelona va impulsar aquesta festa per recaptar fons per a les diferents ONG que operen sobre el terreny. Durant la jornada, tot un seguit d'entitats dinamitzen activitats que representen la cultura, l'espiritualitat i la tradició de Nepal.

• Festa Solidària Fundació Ramon Martí Bonet

L'any 2016 el programa d'actes i activitats del Tibidabo va acollir, com a novetat, la Festa Solidària Fundació Ramon Martí Bonet, entitat que treballa per oferir tractament i cirurgia oftalmològica a persones en risc d'exclusió social a Catalunya. Per això, es van repartir entre els visitants unes ulleres, emmarcades dins de la campanya #visiónparatodos i es va dur a terme una campanya de revisions gratuïtes a càrrec d'òptics voluntaris.

L'any 2012 UNICEF i el Parc d'Atraccions Tibidabo van signar un conveni de col·laboració per treballar conjuntament a favor de la protecció i el desenvolupament de la infància en l'àmbit mundial i els seus drets.

Amb motiu d'aquesta aliança, el Parc d'Atraccions Tibidabo destina el 0,4% dels seus ingressos per entrades i abonaments i difon, a través de la seva base de dades, situacions d'emergència i campanyes anuals de la Fundació UNICEF. Així mateix, el Parc ha habilitat l'espai UNICEF, en el nivell 5, per acollir exposicions de situacions reals de la infància que ajudin a sensibilitzar als visitants.

Per la seva banda, UNICEF destina els fons als seus programes de cooperació, com el Child Friendly Schools for Africa, la campanya internacional que l'agència implementa juntament amb la Fundació Nelson Mandela, amb l'objectiu d'accelerar l'accés a l'educació bàsica qualificada en alguns països africans.

En col·laboració amb UNICEF s'han realitzat diversos actes, com l'acte commemoratiu en motiu del 25è aniversari de la Convenció sobre els Drets del Nen, que es va celebrar al novembre de 2014. A més, UNICEF ha estat present en diverses edicions de la festa de la Cançó de Pau.