Estiu sense barreres 2016

El proper dimecres 14 de juny celebrarem una nova edició de la jornada solidària en la que convidem a més de 2.000 persones amb discapacitat a gaudir del Parc

 

Les portes del Parc s'obriran a les 10h del matí i les atraccions, els espectacles i les activitats estaran disponibles i a disposició de totes les persones amb diversitat funcional i els seus acompanyants, a qui convidem a venir de manera gratuïta.

 

Comptarem, com ja hem fet en altres edicions d'aquesta jornada solidària, amb l'ajuda de Voluntaris 2000 i els voluntaris de la Creu Roja que estaran a les atraccions per facilitar l'accés a les persones que ho requereixin.

 

Des del Parc seguim amb el compromís de fer d'aquest espai un indret més accessible. Per això, aquest any hem presentat un nou autòmat adaptat per a persones amb discapacitat visual, amb l'objectiu que tothom en pugui gaudir. Aquesta peça, construïda pel conservador del Museu d'autòmats del Parc, en Lluís Ribas, es pot tocar i permet identificar la seva forma, materials i mecanisme. L'autòmat s'anomena "Tretze-Dotze", que fa referència a Santa Llúcia (13 de desembre), patrona dels cecs i els mals de la vista. 

 

A més, oferirem tallers a la sala Creatibi adaptats per a infants amb diversitat funcional, amb la metodologia LEGO® Education amb l'objectiu d'estimular la participació, el joc i qüestions relacionades amb l'expressió. Aquestes activitats estan destinades a infants que tinguin discapacitat física i/o cognitiva greu, importants dificultats de comunicació, o trastorns d’espectre autista.

 

A les 12:30h tothom podrà gaudir de la cavalcada amb Geronimo Stilton per l'àrea panoràmica, d'accés lliure, i a les 13:30h ens reunirem a la Plaça dels Somnis per gaudir del nou espectacle de cloenda "A la recerca del gran tresor de fantasia".

 

A més d'aquestes activitats, disposem d'atraccions totalment accessibles per a persones amb discapacitat i/o mobilitat reduïda com la roda panoràmica Giradabo o L'Embruixabruixes, que disposen d'una cistella i un vagó totalment adaptats per poder pujar-hi amb cadira de rodes, entre d'altres. A més, disposem d'altres instal·lacions adaptades com el panell en braille que tenim al mirador principal del Parc, que permet descobrir els edificis i espais més emblemàtics i importants de la ciutat de Barcelona.

 

L'accés fins al Parc es fa de manera gratuïta i personalitzada segons les necessitats de les més de 70 associacions i entitats que ens visiten, a qui oferim serveis d'autobús des de Plaça Catalunya i la Vall d'Hebron i el Funicular del Tibidabo.

 

La Jornada de l'Estiu Sense Barreres se celebra des del 1996 i s'enmarca dins les accions solidàries que realitzem amb l'objectiu que tothom pugui gaudir d'estones d'esbarjo en igualtat de condicions.